28 februari 2007

Osallisuutta ja esteettömyyttä kaikille

Olen ruotsinjkielinen ja kuulovammainen viittomakielenkäyttäjä. Haluan taistella inhimillisen ja suvaitsevaisen yhteiskunnan puolesta, yhteiskunta joka huomio erilaisia tarpeita.
Minusta on tärkeää että kaikki pystyvät elämään ja asumaan Helsingissä, kokevat itsensä turvallisiksi ja osallisina yhteiskunnassa ja saavansa koulutusta ja tietoa omalla kielellään. Vammaisten kuuluu saada äänensä kuulluksi ja heidän tarpeitaan on huomioitava yhteiskuntasuunnittelussa ja kehityksessä.

Erityisesti haluan että lapsiperheiden ja vanhusten arki olisi turvallinen. Itselläni on pieniä lapsia ja haluan että koulujärjestelmämme, terveydenhoitomme ja vanhustenhuoltomme hyvä laatu ja palvelu säilyy. Mikäli meidän on varattava lisää rahaa terveydenhoitoon ja vanhustenhuoltoon, niin se on sen arvoista!
Vammaisten oikeudet ja kielellisten vähemmistöjen yhteiskunnallinen asema ovat sydäntäni lähinnä.

Käytännön tavoitteita ovat esimerkiksi parempaa viittomakielipalvelua ja lisäystä TV-tekstitykseen. Haluan tehdä työtä niitten asioitten puolesta joihin uskon. En usko että demokratia kykenee toimimaan itsekseen. Jos jotain halutaan saada aikaiseksi, sen puolesta on uurastettava.

Inga kommentarer: